maandag 21 mei 2012

Honeymoon

DE HUWELIJKSREIS


Wanneer de huwelijksdag voorbij is, beginnen traditioneel de zogenaamde "wittebroodsweken". Zo worden de zes weken na de bruiloft genoemd, waarin we als bruidspaar van ons - prachtig, geweldig, fantastisch, mega- fenomenaal - feest kunnen bijkomen. Deze periode wordt zo genoemd, omdat vroeger het huwelijkspaar tijdens deze weken alleen wit brood at: een teken van luxe. Tegenwoordig kunnen we natuurlijk alles eten, stel je voor, wit brood is toch niet zo bevorderlijk voor een goede darmtransit. De weken na onze bruiloft gaan we dus extra speciaal maken door op huwelijksreis te gaan!


Bestemmingen en soorten huwelijksreizen...

De bestemming van onze huwelijksreis is natuurlijk heel belangrijk. Uit welke van de vele paradijselijke plekjes op aarde moeten we kiezen? Kiezen we voor een luxe huwelijksreis in Hawaï of eerder een rondreis of een safari in Zuid-Afrika? Of heerlijk relaxen op een wit strand, in het Caraïbisch gebied. Misschien willen we gaan varen, dan is een huwelijkscruise misschien een optie? Alles kan, zolang ons budget het toelaat en we samen zijn! <3

Kortom, we kunnen kiezen uit een...
  • romantische/ontspannende huwelijksreis
  • sportieve huwelijksreis
  • avontuurlijke huwelijksreis
Wat verstaat men onder een 'romantische' huwelijksreis? Ik denk dat volgende beelden voor zich spreken.

Candlelight dinner

Rose petals

Sun, sea , sand... and palm trees

Champagne & strawberries
'Sportieve' huwelijksreizen zijn... euhm al geen optie voor ons, hoewel... behoren wandelingetjes op het strand daar ook bij?





       HAAI!!!










Dit zou ik nog wel leuk vinden als afwisseling en daar word je ook goed bruin van!




Sportief en 'avontuurlijk' zullen soms dicht bij elkaar aansluiten, zoals bijvoorbeeld skydiven.

Verder behoren 'safari's' ook tot de categorie 'avontuur'. Liefst onder professionele begeleiding.

Tegenwoordig kiezen de meeste newlyweds voor een combinatie van deze drie soorten huwelijksreizen. ALL IN ONE - zon, zee, strand en een portie skydiven om de adrenaline op gang te houden! IDEAAL!


Waar gaat onze voorkeur naar uit? 

Maarten zou graag naar Cuba gaan om onder begeleiding leuke uitstapjes te doen. Dit lijkt mij zeer ok, zolang er ook zeker zon en zee aanwezig is tijdens de reis! We shall see... :-)






A&M